Instruments d'observació

Disposem de diferents telescopis portàtils amb els quals us ajudem a apropar-vos als astres.
Penseu que, visualment, a través d'un telescopi, les imatges són sempre petites i gairebé sense color, llevat de la sempre espectacular Lluna. Tindreu, però, el privilegi de veure amb els vostres propis ulls detalls normalment inaccessibles. Observar a través d'un telescopi és exercitar el procés de la mirada atenta; de la descoberta.

També disposem de càmeres electròniques, amb les quals us podem mostrar els astres en pantalla. Les càmeres no poden substituir les sensacions de l'observació visual, però ajuden a posar l'èmfasi en aspectes concrets o en desvetllar detalls massa dèbils per als nostres ulls.

Descripció dels materials:

- Telescopi reflector Newton de 110 mm d'obertura i 465 mm de distància focal, especialment adequat per a observació solar amb filtre solar de llum integral o per projecció. Sobre muntura equatorial automàtica.
- Telescopi solar Lund de 60 mm d'obertura i 500 mm de distància focal, equipat amb filtre per observar el Sol en la línia alfa de l'Hidrogen. Permet observar la cromosfera i les protuberàncies solars. Normalment, es munta en paral·lel amb l'anterior telescopi.
- Telescopi reflector Newton de 152 mm d'obertura i 750 mm de distància focal sobre muntura equatorial computeritzada.
- Objectiu catadiòptric de 100 mm d'obertura i 1000 mm de distància focal. Normalment, es col·loca en paral·lel sobre l'anterior telescopi.
- Telescopi reflector Newton de 210 mm d'obertura i 1200 mm de distància focal sobre muntura equatorial automàtica.
- Càmera de vídeo analògic d'alta sensibilitat WATEC 120N+
- Webcam Philips ToUcam, especialment indicada per a planetes.
- Càmera DSLR Canon
- Binoculars prismàtics 8x30
- Punters làser especials per astronomia