Observatori Astronòmic del Parc del Garraf

Te'n vas de viatge?

A on? Et convidem a conèixer el cel de la teva destinació. Si vas a l'altra banda del món, veuràs un cel molt diferent. Si t'apropes als pols, el Sol de mitjanit. Perdràs de vista l'estrella Polar? Com seran les ombres de dia? Quina forma tindrà la Lluna? Girarà el cel en el mateix sentit? Segur que no t'havies plantejat aquestes preguntes en fer l'equipatge. En acabat, t'atreveixes a viatjar amb nosaltres a la Lluna?

L'activitat, de dues hores de durada, es divideix en tres parts:

1- Sessió de Planetari: Sortirem d'una nit serena al Garraf i ràpidament ens traslladarem al destí i a les dates que tu ens diguis. Amb les facilitats que ens ofereix el planetari digital, representarem no només els astres, si no també el seu moviment, la qual cosa ens permetrà reflexionar sobre la nostra qualitat d'observadors damunt una Terra esfèrica. Depenent d'on anem a parar, veurem astres impossibles de veure des de Catalunya.
2- Petita xerrada: Aprendrem a orientar-nos i a utilitzar una carta celeste de Catalunya i del lloc que ens hagis donat. Cadascú rebrà una carta celeste d'aquí i de la destinació triada.
3- Observació: Si el temps ho permet, la sessió s'acabarà pujant a la cúpula de l'observatori per mirar amb el telescopi algun astre visible aquella nit i amb l'observació del cel a ull nu a l'exterior de l'observatori. En cas contrari, es pujarà a la sala de control per gaudir d'imatges i vídeos gravats de diferents astres.

Preu: 250 Euros (per a més de 15 persones es farà pressupost)
Impostos a part.

Notes:
El grup pot decidir el dia i l'hora de l'activitat.
L'observatori estarà desinfectat i hi haurà gel hidroalcohòlic per als visitants.
Els personal que us atendrà portarà les proteccions necessàries.
Per tal d'evitar el contacte amb els diners, el pagament es farà en metàl·lic (només import exacte) o per Bizum.

Cal solicitar reserva a:
garraf@planetari.cat
Telèfons: 685 23 35 75 - 651 42 68 72

Indicacions per arribar-hi:
1- De BCN per Sitges
2- De BCN per Sant Pere Molanta (N-340)
3- De BCN per Vilafranca (AP-2)
4- De BCN per La Plana Novella (Poc recomanable)